Καλημέρα καλημέραααααααα!!!!!!! Τις προάλλες αναζητούσα μία χορτοφαγική συνταγή στο διαδίκτυο και έπεσα πάνω σε μια τάρτα που μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα. Ωστόσο όταν βγήκε από τον φούρνο και την έκοψα την κατέστρεψα λίγο σε θέμα εμφάνισής, παρόλα ταύτα η γεύση μπορεί να χαρακτηριστεί ως ΛΟΥΚΟΥΜΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!!!!!!!!
Έχουμε και λέμε :
Για τη ζύμη:
- 180 γρ αλεύρι
- 1 κ.σ. λάδι
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 κ.γ. αλάτι
- μισή κ.γ. ζάχαρη
- πιπέρι
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- ρίγανη
- νερό όσο χρειάζεται
Για τη γέμιση:
-κρεμμύδια
-ντομάτες
-ρίγανη
-αλάτι
Αρχικά για τη ζύμη ανακατεύουμε όλα τα στερεά υλικά και σταδιακά προσθέτουμε τα υγρά μέχρι η ζύμη να γίνει ομοιογενής και να μην κολλάει στα χέρια. Την αφήνουμε τυλιγμένη με μια ζελατίνα στο ψυγείο για τριάντα λεπτά. Κόβουμε τις ντομάτες και τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ταρτιέρα και στρώνουμε από πάνω τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέχρι να καλυφθεί η επιφάνεια σε όσες στρώσεις θέλουμε. Ρίχνουμε από πάνω λίγο αλάτι και λίγη ρίγανη και ψήνουμε στο φούρνο σε ψιλό χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να ψηθεί και να μαλακώσουν τα υλικά, θα τη δείτε και με το μάτι...
Να έχετε μία όμορφη μέρα!!!
Εύστα
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου