Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Καυτερή σως από μελιτζάνα!

     Καλημέρα! Τις προάλλες με επισκέφτηκαν κάποιοι φίλοι και έφτιαξα μια σως από μελίτζανα( μαζί με κριτσίνια) για να συνοδεύσουμε την μπύρα μας. Τη συνταγή την έχω δει από την Άννα Μαρία Μπαρού ( το μόνο που άλλαξα σε αυτή τη συνταγή ήταν η δοσολογία της καυτερής πιπεριάς).



   Λοιπόν θα χρειαστούμε:

-1 μεγάλη μελιτζάνα κομμένη σε κυβάκια
-1 πιπεριά φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες
- καυτερή πιπεριά (όση θέλετε και αντέχετε)
- 1/4 της φλυτζάνας ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. ξύδι
- 1 ντοματάκι
- 3 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένο)
- αλάτι

   Τσιγαρίζουμε τη μελιτζάνα με το λάδι για 10 λεπτά και μετά προσθέτουμε τις πιπεριές με το σκόρδο για άλλα πέντε λεπτά. Μετά ρίχνουμε το ξύδι και το τσιγαρίζουμε για ένα λεπτό. Τέλος ρίχνουμε το ντοματάκι και αλάτι το αφήνουμε να τσιγαριστεί λίγα λεπτά. Πρόσθέτουμε λίγο νερό και το αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να δέσει...

    Εύστα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου