Google+ Followers

Τετάρτη, 29 Οκτωβρίου 2014

Πιπερόπιτα!!!

          Καλησπέρα μπήκαμε στο χειμώνα σιγά σιγά, συνεπώς αυτό σημαίνει περισσότερες ώρες στο σπίτι, με καλή παρέα και μεζεδάκι...   Οπότε μια ωραία πιτούλα είναι ότι πρέπει...


  Θα χρειαστούμε:

-πιπεριές κέρατο ( όσες θέλουμε)
-πιπεριές φλωρίνης (όσες θέλουμε)
-κρεμμυδάκι φρέσκο ή ξερό
-ελιές καθαρισμένες
-μια κουταλιά της σούπας πελτέ
-λάδι, αλάτι
-μισό κιλό αλεύρι ( εξαρτάται από το μέγεθος της πίτας που θέλουμε να φτιάξουμε)
-μια κουταλιά της σούπας ξύδι


   Λοιπόν κόβουμε τις πιπεριές ροδέλες, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και μαζί με τις ελιές τα τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο λάδι και μετά τα αφήνουμε να βράσουν με το πελτέ και ένα ποτήρι νερό (ρίχνουμε και λίγο αλάτι). Μόλις πιει το νερό το αφήνουμε να κρυώσει και προσπαθούμε να το στραγγίσουμε από τα πολλά λάδια.  

Ανοίγουμε δύο φύλλα με το αλεύρι, το ξύδι και με νερό...

    Λαδώνουμε ένα πυρέξ ή ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο ρίχνουμε το μείγμα από τις πιπεριές και τις ελιές( αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και κομματάκια φέτας ή σαλάμι, αν και δεν υπάρχει λόγος γιατί και χωρίς αυτά είναι αρκετά νόστιμη ) σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο το οποίο λαδώνουμε λίγο, τη χαράζουμε και την αφήνουμε στους 180 με 200 βαθμούς μέχρι να ψηθεί.

Να έχετε ένα όμορφο απόγευμα... 
                                                       Εύστα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου