Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Δημιουργικά απογεύματα!!!

  Ο καιρός άρχισε να χαλάει για τα καλά,οπότε οι βόλτες περιορίζονται..Τι γίνεται όμως με τα παιδιά?Πως μπορούμε τα κρατήσουμε ήρεμα αλλά και χαρούμενα?

  Μετά από αρκετό ψάξιμο στο ίντερνετ,βρήκα κάποιες ιδέες,που κράτησαν αρκετή ώρα απασχολημένο τον ταρζανάκο μου...

Ελάτε να σας δείξω:


 1.Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα σουρωτήρι και συρματάκια πίπας.Και αφήστε το να δημιουργήσει...





2.Βάλτε σε ένα μπολάκι δημητριακά και προτρέψτε το μικρό σας να τα μεταφέρει σε ένα άδειο μπολ με την βοήθεια μιας μικρής τσιμπήδας...





3.Για την επόμενη δραστηριότητα θα χρειαστείτε 4 ξυλάκια από σουβλάκι,ένα κομμάτι πλαστελίνη πάνω στο οποίο θα στερεώσετε τα ξυλάκια και καλαμάκια που θα τα κόψετε μικρά κομματάκια.Στόχος είναι να περάσετε τα καλαμάκια στα ξυλάκια.Αφού τα έβαλε,του προσθέσα ξυλάκια και μετέφερε τα καλαμάκια από το ένα ξυλάκι στο άλλο...



4.Εδώ χρειαζόμαστε ένα μπολάκι με νερό,ένα μπολάκι άδειο και μια σύριγγα.Στόχος είναι να μεταφέρει το παιδί από το ένα μπολάκι στο άλλο το νερό,χρησιμοποιώντας την σύριγγα...



Αυτές ήταν!!Πως σας φάνηκαν??

Καλή διασκέδαση!!!


                                                                                                                                     Βούλα

7 σχόλια:

  1. Πολύ ωραίες ιδέες για τα απογεύματα του χειμώνα που δεν ξέρουμε τι να κάνουμε!!!!!! Επίσης και τα 4 παιχνίδια βοηθούν τα παιδια να αναπτύξουν και να εξασκήσουν την λεπτή κινητικότητα! Μπράβο κορίτσι!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως ηρθες στην παρεα μας!!!Το καλο ειναι οτι τον δικο μου τον κρατησανε ολο το απογευμα απασχολημενο...ενω συνηθως ασχοληται με κατι το πολυ 10 λεπτα!

      Διαγραφή
  2. Καλώς σε βρήκα, τι όμορφες ιδέες...Τις σημειώνω, θα τις δοκιμάσουμε, ιδίως αυτή με τα καλαμάκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Υπέροχες ιδέες που ήδη έχω κάνει με το μαιμουδάκι εκτός από αυτή με την σύριγγα και που φυσικά θα κάνω λιαν συντόμως!! Φιλιά πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ χαίρομαι που βρήκες κάτι χρήσιμο!!!Καλή διασκέδαση!!!!Φιλιά!!!

      Διαγραφή
  4. Καλημέρα!!! Εγώ από την πλευρά μου θα σου πω ότι βρήκα τις απογευματινές ασχολίες σου σούπερ ιδέα για challenge σε παιδικό πάρτυ!!! Θα ενθουσιαστούν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή