Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Επισκεφτήκαμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας!

 Πριν λίγες μέρες επισκεφτήκαμε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας!Βρίσκεται στην Κηφισιά.Η αλήθεια είναι ότι δεν το γνώριζα το συγκεκριμένο μουσείο,όμως κάποια στιγμή καθώς χάζευα στο internet έπεσα επάνω του,και μου κέντρισε το ενδιαφέρον.
 Το Μουσείο αυτό είναι χωρισμένο σε δύο μέρη.Στο πρώτο μέρος φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό ταριχευμένων ζώων και εντόμων,μια μεγάλη συλλογή από κοχύλια και ορυκτά.Έχουν διαμορφώσει έτσι τον χώρο ώστε να αναπαριστούν το φυσικό τους περιβάλλον.Σκοπός τους είναι να αφυπνίσουν την περιβαλλοντική μας συνείδηση.
  Όπως καταλαβαίνετε ο μικρός ταρζανάκος ξετρελάθηκε,τα κοίταγε ξανά και ξανά..Για να είμαι ειλικρινής εγώ ένιωθα κάπως άβολα και περίεργα,σκεπτόμενη το λόγο για τον οποίο τα έπιασαν...
  Το δεύτερο μέρος είναι διαδραστικό.Και αυτό ήταν πολύ ενδιαφέρον,αν και οι περισσότερες πληροφορίες ήταν για παιδάκια μεγαλύτερης ηλικίας από την δική μας,παρ'όλ'αυτά πήραμε αρκετά και από αυτό το κομμάτι.Το αγαπημένο του ταρζανάκου ήταν όταν φτάσαμε σε έναν τοίχο,στον οποίο είχαν τοποθετήσει σε τέσσερα διαφορετικά ύψη μάσκες θαλάσσης,κι όταν έβαζες το πρόσωπό σου εκεί παρακολουθούσες σκηνές από το βυθό της θάλασσας.
  Γενικά περάσαμε πολύ όμορφα,πήραμε πολλά ερεθίσματα και συζητήσαμε αρκετά.Φυσικά όταν ρώτησα τον μικρό μου τι του άρεσε πιο πολύ,εννοείται πως μου απάντησε τα άγρια ζώα...

Πάρτε μια ιδέα:













  Η είσοδος είναι 6 ευρώ το άτομο,τα παιδιά κάτω των 5 ετών καθώς και οι εκπαιδευτικοί έχουν ελεύθερη είσοδο.

                                                                                                                               
                                                                                                                          Βούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου