Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Πολιτιστικό Πάρκο Κερατέας!!!

  Πριν λίγες μέρες επισκεφτήκαμε το πολιτιστικό πάρκο στην Κερατέα.Βρίσκεται πάνω στην Λαυρίου,στο ύψος της Κερατέας.
  Μπορώ να το περιγράψω με μια λέξη:Υπέροχα!!!
Κατ'αρχήν να ξεκινήσω με την διαδρομή,είναι δρόμοι γνωστοί σε εμάς,μιας και τους προτιμάμε όταν θέλουμε να πάμε βολτούλα,μας βοηθούν να χαλαρώσουμε,αφού ξεφεύγουμε από την κίνηση και την βαβούρα της πόλης.Αν το συνδυάσεις και με την κατάλληλη μουσική στο ραδιόφωνο είσαι σούπερ!!
  Αφορμή για να το επισκεφτούμε στάθηκαν τα ομοιώματα δεινοσαύρων που φιλοξενούνται στο πάρκο,ο μεγάλος ταρζανάκος λατρεύει τους δεινόσαυρους..
Όταν φτάσαμε δεν ήξερε που να πρωτοκοιτάξει..Ένας πολύ όμορφος χώρος και πολύ-πολύ προσεγμένος




  Στο πάρκο λειτουργεί ένα υπαίθριο λαογραφικό μουσείο,υπάρχουν αμπελώνες,ελαιώνες,παραδοσιακό ελαιοτριβείο,ξυλόφουρνος και διάφορα άλλα.Υπάρχουν βιωματικές δραστηριότητες που μπορούν να συμμετέχουν τα παιδιά,ο ταρζανάκος παρακολούθησε το θέμα με την ελιά.Αφού μάζεψαν ελιές,κάποιες τις πήγαν στο ελαιοτριβείο,για να βγάλουν λάδι,ενώ τις υπόλοιπες τις χτύπησαν με πετρούλες για να τις κάνουν τσακιστές και τις χαράκωσαν για να τις κάνουν χαρακτές,και έφτιαξαν ελιόψωμα τα οποία τα φούρνισαν στον ξυλόφουρνο.Ο μικρός συμμετείχε σε όλη την διαδικασία με αμείωτο ενδιαφέρον,εμείς καθόμασταν στον χώρο με τα τραπεζάκια που βλέπετε στην πρώτη φωτό ενώ είχαμε οπτική επαφή μαζί του.

Αφού τέλειωσε αυτή η δραστηριότητα πήγαμε να δούμε τους δεινόσαυρους που ήταν τόσο επιβλητικοί στον χώρο




Και αφού τους είδαμε ξανά και ξανά και ξανά και μάθαμε ποιοι ήταν φυτοφάγοι και ποιοι σαρκοφάγοι,πήγαμε να δούμε την πεισματάρα Θάλεια


και την υπομονετική Μαγδάλω


Και φυσικά όλα τα παιδιά τρελαίνονταν να ανεβαίνουν στο δεντρόσπιτο που υπήρχε στον χωρο(αν προσέξετε στην πρώτη φωτογραφία,φαίνεται στο αριστερό μέρος).


Περάσαμε πραγματικά υπέροχα!!!Γιατί εκτός από το παιδί που το καταευχαριστήθηκε,χαλαρώσαμε και εμείς στον τόσο όμορφο χώρο πίνοντας το ζεστό καφεδάκι που μας πρόσφεραν!

Σίγουρα θα το ξαναεπισκεφθούμε!!

Και επειδή σαν ξεμυαλισμένη μάνα με το γιόκα μου που είμαι,ξέχασα να βγάλω φωτό  οι συγκεκριμένες που βλέπετε είναι από το internet.

                                                                                                                                          Βούλα

8 σχόλια:

  1. Wow!!!! Τι όμορφο μέρος!!!! Πραγματικά σε τέτοια μέρη γίνονται πολλα!!! Τα παιδιά μας μαθαίνουν, γνωρίζουν, δημιουργούν αναμνήσεις!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πράγματι,γίνονται πολύ όμορφα πράγματα εκεί!!Εν τω μεταξύ,εμείς κυνηγάμε μέρη που να μην θυμίζουν Αθήνα και γενικότερα πόλη,οπότε περάσαμε πολύ όμορφα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα πάμε αυτές τις μέρες! Και το περιμένουμε πώς και πώς!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τώρα τελευταία ακούω συχνά για αυτό το πάρκο και το έχω στα υπόψη για να πάμε κι εμείς! Φιλιααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και εγώ πρόσφατα το έμαθα..οι δεινόσαυροι ήταν η αιτία για να πάμε μιας και ο μικρός τους λατρεύει...Καλά να περάσετε αν πάτε!!!Φιλιά Πολλά!!!

      Διαγραφή
  5. Και για εμάς είναι μέσα στα must για τις προσεχείς βόλτες μας! απλά αυτά τα μέρη τα αφήνω για την άνοιξη γιατί την έχουμε πατήσει με τον καιρό! Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι,έχεις δίκιο!!!Ο καιρός είναι πολύ σημαντικό να είναι καλός..

      Διαγραφή