Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017

Donuts από τα χέρια του μικρού μου Σεφ!!!

  Κυριακή πρωί και ο μικρός μου ξύπνησε με όρεξη να αναλάβει χρέη Σεφ...Πως να του χαλάσεις χατίρι??Αποφασίσαμε λοιπόν να φτιάξουμε Donuts!!!Στο πρώτο μέρος ανέλαβε δράση ο μικρός και έφτιαξε το μείγμα!

Υλικά:
-180 ml γάλα
-50 gr ζάχαρη
-2 κρόκους αυγών
-4 κουταλιές φρέσκια μαγιά
-2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο
-2 βανίλιες
-ξύσμα από ένα πορτοκάλι
-330 gr αλεύρι
-ελάχιστον αλάτι

Αφού μέτρησε τα υλικά του τα έβαλε σε ένα μπωλ και τα ανακάτεψε μέχρι που έγινε ένα μαλακό και αφράτο ζυμαράκι και το άφησε να φουσκώσει,μας πήρε περίπου 1 ωρίτσα.Και κάπου εκεί παίρνω και εγώ ένα μικρό ρολάκι κάτι σαν  βοηθός αφου δεν με άφηνε να να πολυπλησιάσω...
Ανοίξαμε το ζυμαράκι μας σαν φύλλο,και κόψαμε με ένα ποτήρι τα donutsκαι στο κέντρο κάναμε τρυπούλες με ένα καπάκι από πλαστικό μπουκάλι,ώστε να δημιουργηθεί το γνωστό σχήμα.Τα βάλαμε στην άκρη μέχρι να ξαναφουσκώσουν,περίπου μισή ωρίτσα.

Κι ύστερα πήρα τα ινία εγώ αφού έπρεπε να τηγανιστούν.Προσέχουμε να πάρουν ωραίο χρώμα αλλά να μην το παρακάνουμε γιατί αρπάζουν εύκολα..

Κι ύστερα η αγαπημένη μας στιγμή...το γλάσσο!!!Λιώσαμε σοκολάτα και την αραιώσαμε με λίγο γάλα και έτοιμο....Φτιάξαμε και το γνωστό γλάσσο αραιώνοντας σε 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη 1 κουταλιά γάλα.Τα απλώσαμε επάνω στα Donuts και στολίσαμε με χρωματιστή τρούφα!!!

Πως σας φαίνονται???


                                                                                                                             Βούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου