Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Κέικ τρελής εμπνεύσεως!!!

          Κορίτσια καλημέρα! Τις προάλλες είχε έρθει μια φίλη μου σπίτι και μας είχε πιάσει μαγειρικός οίστρος! Καταλήξαμε λοιπόν στη κουζίνα και αρχίσαμε να φτιάχνουμε ένα κέικ ( για πρώτη φορά, δεν έχω ξαναφτιάξει κέικ). Αλλά επειδή δεν ήξερα πόσο χρόνο χρειαζόταν ψήσιμο, μπήκαμε στο ίντερνετ και είδαμε από μια άλλη συνταγή το χρόνο ψησίματος. Αρχίσαμε λοιπόν να βάζούμε ότι υλικά μας ερχόντουσαν στο μυαλό.


             Τα υλικά:

-2 αυγά
-3 κούπες αλεύρι
-1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
-1 κούπα γάλα
-1 και 1/4 κούπες ζάχαρη
-125 γρ κουβερτούρα

-1 κούπα βούτυρο
-1 βανίλια
-μισή κούπα κονιάκ
-μισό πακέτο μπισκότα γεμιστά (με άσπρη κρέμα)

            Αρχικά σπάμε τα μπισκότα σε πολύ μικρά κομματάκια και κρατάμε μερικά κομμάτια χωρίς τη κρέμα για μετά. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη (την ρίχνουμε λίγη λίγη) στη συνέχεια ρίχνουμε τα αυγά. Μετά ρίχνουμε όλα τα υλικά σιγά σιγά ( και τα μπισκότα) και τέλος τη κουβερτούρα (αφού πρώτα την έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί). Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ρίχνουμε το μίγμα και από πάνω βάζουμε τα μπισκοτάκια που είχαμε κρατήσει. Ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 και μετά για αλλά 15 λεπτά στους 170.



           Πάντως πιστεύω πως αν δεν έχετε όλα αυτά τα υλικά δεν πειράζει. Δηλαδή αν δεν βάλετε τα μπισκότα ή δεν βάλετε το κονιάκ (και αντί για αυτό προσθέσετε γάλα) πάλι θα βγει καλό.

           Να έχετε μία όμορφη μέρα! Εύστα


           Και επειδή είμαι και καλός άνθρωπος στο τέλος την έβαλα να πλύνει και τα πιάτα...
          

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου