Κυριακή 3 Μαρτίου 2013

Αρωματοθεραπεια και χαλαρωση!!!!

  Πολλές φορές νιώθω τόσο κουρασμένη που σκέφτομαι να ξεκινήσω yoga,διαλογισμό ή να τρέχω σε spa!Όμως την συγκεκριμένη στιγμή δεν διαθέτω ούτε χρόνο,ούτε χρήμα.
  Έτσι έχω βρεί εναν αυτοσχέδιο τρόπο χαλάρωσης.Αφού κάνω ένα ζεστό,σχεδον καυτό μπάνιο,κάθομαι στο σαλόνι ,ανάβω τα κεράκια μου,στα οποία στάζω λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο βανίλια(μ'αρέσει τόσο πολυ η μυρωδιά της),και ξεκουράζομαι.Αλλάζει όλη η ατμόσφαιρα!
  Εδώ και χρόνια έχω ανακαλύψει μια άσκηση,η οποία με βοηθάει απίστευτα!

Σας γράφω τα βήματα:
1.Βρείτε μια άνετη θέση,κλείστε τα μάτια σας και αναπνεύστε βαθιά.Χαλαρώστε.Για μερικά λεπτά συγκεντρώστε την προσοχή σας στην ανάσα σας.Αφήστε τα πάντα να επιβραδυνθούν.Αφήστε το σώμα σας να χαλαρώσει.Αφήστε μια ήρεμη,γαλήνια έκφραση να απλωθεί στο προσωπό σας.Φανταστείτε όλο το στρες να φεύγει απο το σώμα σας και να βγαίνει από τις άκρες των δακτύλων.
2.Τώρα φανταστείτε ότι περπατάτε σε ένα δρόμο μιας πόλης.Η μέρα ειναι υπέροχη και νιώθετε χαλαρωμένοι και γαληνεμένοι με τον εαυτό σας.Δεξιά και αριστερά στο δρόμο υπάρχουν ισως δέντρα,και ακούτε πουλιά να κελαηδούν.Είναι ήσυχος δρόμος με κάποιο αυτοκίνητο να περνά μόνο που και που.Αφιερώστε κάποιο χρόνο για να δημιουργήσετε τη σκηνή με την φαντασία σας,και να την κάνετε όσο πιο πραγματική γίνεται.
3.Καθώς περπατάτε,αρχίζετε να φαντάζεστε πως θα νιώθατε αν ήσασταν ελεύθεροι από τους περιορισμούς στη ζωή σας,καθώς περπατάτε στον ήλιο.
4.Αφού περπατάτε και σκέφτεστε αυτά τα πράγματα για λίγο,φτάνετε σε έναν μεγάλο πράσινο κάδο απορριμάτων.Εδώ σταματάτε,ανοίγετε το καπάκι και ρίχνετε μέσα όλα εκείνα που δεν σας αφήνουν να είστε ο άνθρωπος που θα θέλατε να είστε.
5.Όταν τελειώσετε συνεχίστε τον δρόμο σας.Σε λίγο θα βρίσκεστε σ'ενα παγκάκι όπου μπορείτε να απολαύσετε το πόσο όμορφα νιώθετε τώρα που έχετε απαλλαγεί από αυτά τα συναισθήματα.
6.Μείνετε ακίνητοι για μερικά λεπτά ακόμη και απολαύστε τα συναισθήματα ολοκληρωτικής χαλάρωσης καθώς φαντάζεστε τον εαυτό σας να κάθεται σ'εκείνο το παγκάκι στον ήλιο.


  Κορίτσια δοκιμάστε το!Θα εκπλαγείτε για το πόσο όμορφα θα νιώσετε!

  Φιλιά Πολλά!!!
                                                      
                                                     Βούλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου