Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πινακες Επιβραβευσης!

  Από την πρώτη στιγμή που ένα παιδάκι γεννιέται δεν σταματά να μαθαίνει!Πως να στηρίζει το κεφαλακι του,πως να καθίσει,πως να σταθεί όρθιο.πως να περπατήσει και πόσα άλλα.Τι γίνεται όμως όταν μεγαλώνουν λίγο και πρέπει να μάθουν να χρησιμοποιούν την τουαλέτα?Να πλένουν τα χέρια τους?Να τρώνε μόνα τους?Να βαζεύουν τα παιχνίδια τους?
  Ένας καλός και έξυπνος τρόπος είναι ο πίνακας επιβράβευσης!Με αυτόν τον τρόπο δίνουμε στο παιδί μας κίνητρο για να προσπαθήσει!Σας βάζω μια φωτό από έναν πίνακα που έκανα για τον ανηψιό μου!

  Πως σας φαίνεται?
Λοιπόν πως τον έφτιαξα:πήρα ένα χαρτόνι σε πράσινο ανοιχτό και έφτιαξα τον πίνακα,πήρα κίτρινο απαλό και έφτιαξα ένα πλαίσιο το οποίο το χώρισα σε εφτά ισα μέρη και έγραψα τις ημέρες της εβδομάδας,καθέ μέρα όταν το παιδάκι κάνει αυτό που έχουμε πει π.χ. χρησιμοποιεί την τουαλέτα ή να βαζεύει τα παιχνίδια του ,η μαμά κολλάει ένα αυτοκόλλητο και στο τέλος της ημέρας αν τα έχει πάει καλά μπορεί να το επιβραβεύσει με μια μεγάλη αγκαλιά και στο τέλος της εβδομαδας να του φιλάει μια μεγάλη έκπληξη π.χ. μια βόλτα σε παιδότοπο!
 Δίπλα κόλλησα τον whinnie (το σχέδιο το ξεσήκωσα από το internet) και κόλλησα και ένα μικρό λουλουδάκι!
  Θα χαρώ πολυ να μου πείτε τις απόψεις σας,πως σας φαίνεται?Έχετε χρησιμοποιήσει ποτέ και αν ναι είχε αποτέλεσμα?
 Φιλιά Πολλά σε όλες!!!
                                            
                                                         Βούλα

6 σχόλια:

  1. Φαίνεται πολύ ωραίο!περιμένουμε να μας πεις αν λειτούργησε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα!!Το συγκεκριμένο το είχα φτιάξει για τον ανιψιό μου,αλλά όταν έκανα κάτι ανάλογο για τον ταρζανάκο μου,ναι, έπιασε!!Ήταν μια περίοδος που πραγματικά είχε τρελαθεί...όταν ξεκινήσαμε την διαδικασία,προσπαθούσε πολύ ώστε να τα καταφέρει,μιας και που επιβράβευσή του ήταν βόλτα στα allou..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εμεις ειχαμε πινακα επιβραβευσης για την τουαλετα!!! Μας βολεψε παρα πολυ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή